SYS lägger ner!!

[2011-11-27]

Nångång under vintern 1997-98 möttes två herrar, vi kan kalla dom för Torbjörn och Göran, på nätet och de upptäckte ganska snart att de hade ett gemensamt intresse, nämligen Yes. Det hela utvecklade sig snabbt till en varm vänskap och en vision: En svensk fanklubb! Samtal fördes, ideer bollades och under våren 2000 togs så steget fullt ut och Svenska Yessällskapet bildades.

2001 hade vi vår första fanträff, på Medborgarhuset i Stockholm, med ett uppskattat besök av Chris, Jon, Alan och Steve.

2003 hade vi vår andra fanträff, på Ronneby Brunn Hotell, denna gång besökt av Jon, Alan, Steve och Rick. Chris badade.

2004 var det dags igen, vår tredje fanträff. Vi höll till på Sheraton Hotell och Chris, Jon, Alan, Steve och Rick hade vänligheten att hälsa på.

I september 2005 åker halva SYS till Cirkkus och ser Jon uppträda där. Andra halvan satt hemma, räknade pengar som inte fanns och var gränslöst avundsjuk!

November samma år reser dock HELA SYS till London, på inbjudan av Steve Nardelli, för att medverka vid The Syns återföreningen på anrika Marquee Club. En skön kväll på genrepet och en lika behaglliga afton på showen.

Oktober 2006. Jack Mittleman anordnar en John Lennon Tributekväll på anrika Nalen i Stockholm. Alan White trummar och ett antal av Jacks kompisar spelar med, bl a Mats Öberg, blind keyboardist från Umeå och ett stort antal gästartister. Ingen fanträff, dock.

I november 2006 besöker SYS Catalin i Uppsala för att avnjuta en kväll med Flower Kings. Även detta en skön kväll med gamla och nya bekanta i publiken.

November 2007 (dom verkar ha en förkärlek till de svenska höstarna, Yespojkarna!) spelar Jon i Västerås. En trevlig konsert i en halvfull lokal.

I februari 2008 var vi i Stockholm och såg en John Lennontribute för andra gången, arrangerad av Jack Mittleman och på Cirkus denna gång. Ungefär samma artister denna gång, fast Klaus Voormann var ju där och basade lite grann! Ingen fanträff denna gång heller, men väl en enastående efterfest med Herrar White och Voormann!

2009 hade vi vår fjärde träff. En enkel sådan denna gång, vi möttes för en bit mat innan konserten på Liseberg, men fick å andra sidan träffa Chris, Alan, Benoit och Oliver efter showen.

Vi skriver nu 2011 och vi ska än en gång bevista en Yeskonsert, och än en gång få träffa bandet efter showen, som denna gång utspelar sig i Solnahallen.

Detta blir vår femte träff på tio år och det blir också vår sista. Från och med den  10 december 2011 kommer Svenska Yessällskapet att lungt och stilla förpassas in i dimmorna, genom deliriumens grindar, strax söder om himlen, alldeles intill den fragila kanten, till landet där de topografiska sagorna råder.

Måhända ett och annat livstecken ploppar upp från oss, kanske vi får för oss att göra en bok om våra år med Yes och föreningen, kanske vi hittar på nåt annat. Vem vet, det enda som är helt säkert är att Svenska Yessällskapet inte längre kommer att ha någon direkt och konkret verksamhet. Därmed inte sagt att vi haft det förut. ;-)

Hemsidan kommer att ligga kvar ett tag, likaså Facebooksidan. Vårt (alltför inaktiva) Forum däremot kommer förmodligen att rätt fort försvinna (vilket den gör automatiskt om ingen loggar in på sex månader!). Vi, Torbjörn och Göran, kommer dock att finnas kvar.

Mailinglistan kommer också att finnas kvar, så länge det finns nån som vill använda den.

Vi kan bara ödmjukt buga oss inför er alla som genom åren stöttat oss, hjälpt oss och tillsammans med oss genomfört träffarna och sammankomsterna. Alla uppmuntrande ord vi fått oss till skänks finns kvar i våra hjärtan. Vi har haft den enorma ynnesten att få lära känna så många fina och trevliga människor och vi är djupt hedrade att vi idag kan kalla några av er för våra nära och kära vänner.

Vi har haft en underbara resa tillsammans och om gud vill och arschelet håller, träffs vi igen under muntra förhållanden!!

mvh
Torbjörn och Göran.

Tillbaks